18 November, 2008

CORAT-CORET KTR di PALACE


Bueno semua...

Entry kali ini sekadar santai-santai dan serba sedikit pengalaman anak-anak Rimba membuat persembahan undangan di Hotel Palace Of The Golden Horses pada 07 November 2008 lalu.

1. Sketsa "Mengatasi Stress di Tempat Kerja" (yang skema tu!) ini ditulis dan diarahkan oleh Saudara Haikal (budak poyo tu! hehe...) dan dilakonkan oleh Ecah The Emo Gurl, Lan Celak, Naz Pungguk, TENGKU Yang Berjiwa Rakyat, Azirin Si Adik Safwan, Mimi Batman dan Haikal Yang Poyo sendiri (mencapap tol!). Produksi terdiri daripada Syam Si Mama Badak, Pejal Belangkas Sepet dan Tahir Si Adik Celak. FYI, produksi ini dihadkan kepada 10 orang sahaja.

2. Bas dari UKM bertolak pukul 3 p.m. di depan FSSK. Paling menyerlah pada hari itu adalah Syam yang dressed up ala-ala kaki pancing dengan kotak make-up di tangan kanan, beg besar di tangan kiri dan topi ala-ala mini cowboy di kepala. Nasib baik joran tak bawak! hehe.. Maaf ya Syam...

3. Perjalanan sekejap jer sebab Palace tu kan dekat je. Macam Kolej Dato' Onn pergi ke Kolej Hussein Onn je... (merapu jer!) Sampai-sampai di pintu masuk Palace, kami disambut oleh pegawai FSSK macam anak-anak Raja datang nak pergi majlis tari-menari Cindarella. Mata kami 27% nak terkeluar akibat terbeliak dengan kejelitaan hotel itu...

4. Kami dibawa ke bilik persalinan/menunggu di bilik Conference 5. Sepanjang kami berada di sana, kami 'dihidangkan' dengan aromaterapi hotel yang berbau SERAI. Bersin je Kasawari all the time! Cantik jugak bilik conference tu dan sesuai untuk kami membongkangkan diri di sana sini. Tetapi, Kasawari sangka panas hingga ke petang, rupanya banjir di Sungai Rejang! Rupa-rupanya, anak-anak Rimba kena berkongsi tempat dengan Artisbudaya UKM yang datang lewat pada hari iteww... hurmm...

5. Pada lewat petang itu, kami dikehendaki untuk buat rehersal bersama kumpulan-kumpulan lain. Turn KTR adalah selepas tarian. Habis je rehersal kiteorang berlari-lari anak gajah jumbo untuk pergi makan. Unfortunately, makanan semua almost finished! Ada yang dah licin ala-ala Loreal Paris. Dalam hati kecil kami berkata, "Takkan satu pun 'dieorang' tak tinggalkan untuk kita? Dahla datang lambat!" Pahamkah anda kata-kata itu ditujukan kepada siapa? Shh... Dalam masa yang sama tercari-cari jugak si Syam. Erm, rupenyer dia dah jilat jari dah tanda kekenyangan! hahaha...

6. Selepas itu, kami pun bersiap-siap dengan mengenakan kostum, make up and so on. Si Celak paling lambat siap sebab asyik tengok "Fast & Furious" kat laptop adik Tahir dia tu. Huhu... Nasib baik Celak jenis cepat siap bak Flashman. Lepas tu, yang kelakarnya Si Celak dan Mimi pergi mencuri (actually pinjam jer!) pasu kecik di hotel itu untuk dijadikan props! Dahla 'curik' betul-betul depan CCTV. Nasib baik yang jaga CCTV tu tido or pergi kencing kot... Takde pape pun berlaku pastu! :)

7. Majlis Makan Malam FSSK pun bermula. Kiteorang terperap kat bilik je menunggu turn. Budak-budak tarian pulak keluar-masuk, keluar-masuk tukar pakaian masing-masing untuk next show. Cuma yang peliknya, bahagian pengurusan FSSK langsung tidak alertkan kiteorang about giliran kiteorang. Anak-anak Rimba sendiri yang kene ulang-alik jenguk majlis dan kene tanya banyak kali bilela turn kiteorang. Kejap cakap 10 mins lagi, kejap cakap setengah jam lagi. Jadi, kiteorang terus menunggu. Sambil-sambil menunggu, kiteorang dibenarkan oleh pihak pengurusan untuk tunggu di bilik VVIP. Wow!

8. Show kiteorang pun bermula lebih kurang 10.30 p.m. Mula-mula Kasawari nervous gakz kerana lama dah tak muncul di khalayak ramai selepas ARA tempoh hari. But, show must goes on! Kiteorang buat setermampu kami. Alhamdulillah! Respon penonton membuatkan kami bertambah bersemangat dan relax! Masa emcee announced and promoted our club and our achievements, tetamu semua cakap "Waaa..." hehe... Makinla semangat sebab ramai jugak yang kenal KTR rupenyer walaupun kami tahu yang kami ni amatur!

9. Habis je show kiteorang packing barang sebab majlis pun nak tamat. Kiteorang konon-konon expect nak makan kat majlis. TAPI, hampa kerana pihak pengurusan TIDAK sediakan langsung meja-meja atau makanan untuk kumpulan-kumpulan yang buat show! PATHETIC nyer!!! Sabar je la. Tapi, kami ok jer sebab lepas tu kiteorang plan lepak kat Azura jer... huhu... Yang paling penting, show BERJAYA!

10. Sebelum berangkat pulang, kami pergi bersalam-salaman dengan pihak pengurusan tanda terima kasih kami kepada mereka atas undangan yang kire berharga (macam Habib Jewel) ini sambil-sambil menghulurkan our biz card kat dieorang. Pihak pengurusan cakap DEKAN FSSK dan jugak TNC amat enjoyed dan suka persembahan kami. Dan pihak pengurusan janji nak ambik KTR lagi untuk next function dan menjanjikan stage yang lagi besar. Maklumat lanjut, tanyalah Saudari Ecah ek... huhu...

11. Beberapa hari lepas itu, KTR mendapat bayaran hasil show kiteorang. Amat puas hati kerana pihak pengurusan bayar DOUBLE kerana mereka cakap we did a great job seperti yang dijanjikan! Itulah yang paling penting bagi kami, KEPUASAN & PENGALAMAN! Bukanlah wang semata-mata! (cheh...) Terima kasih yang tak terhingga kepada FSSK kerana mengundang kami dan juga terima kasih sayang kepada Ecah kerana jadi platform untuk kiteorang atas pengalaman bernilai ini.

12. Baru-baru ini Kasawari dan Syam pergi print something kat sebuah kedai fotostat kat simpang KTM UKM. Adala seorang mamat yang tidak dikenali dengan seorang kawannya datang dan borak-borak ngan makcik amoi kat kedai tu pasal nak tempah buat cop. Masa Kasawari dan Syam melangkah keluar kedai, tetiba mamat tu tegur Kasawari dan cakap, "EH! Pelakon FSSK la!" Erk? Terkezut beruk Kasawari. Hahaha... Rupenyer masih ada yang ingat cerita dan pelakon KTR di Palace aritu. Tak sangka ada 'peminat' recognize. Hahaha.. Berangan!

13. Apepun inilah sebilangan kecil daripada ambar-gambar kiteorang di sana. Unfortunately, gambar masa show takde dari wakil KTR yang amik. Boleh pulak terlupa... Hehe...

6 comments:

haikal_fadzil said...

kalo aku xblakon sape ko xpect nk jd org jual cd? syam?

Sy@m Mesr@ said...

hmm boleh je i jual confirm laku hahaha...Ala on that time mmg dah bniat nk bw joran. Nk buang tension kat tepi tsik mines bla tarian buat tarian pancong dia tu ... bosan. Hmm tak pa la next time kot.. sronok kat palace

teuku kasawari said...

hahaha.. boleh je Hekal si Syam jual cd. tapi jual cd hilangkan stress melalui cara melangsingkan badan! hahaha.. ops!

lain kali bawak jala skali ye syam. mana tau 'anak2 ikan' skali u boleh jerat ke.. hehe..

ais said...

aku tak tolong banyak mane pun...itu pun aku rase tak puas sbb tak dapat mcm ape yang syam n ajid harapkan di palace.huhuhu...itu pun kebetulan jer..kalo DR ER tak mintak tolong tak ader lah show tu untuk kite...cume AB sepatutnyer yang berterima ksih dengan kite tapi tak ader pun depa cakap.. sapan mereka kerjakan untuk isi perut ader lah...

Anonymous said...

congrat!!!!

teuku kasawari said...

tau xpe ecah.. xpe, ni la antara penglaman yang perlu kite belajar dan baiki masa depan... :)

btw, thanx ek, anonymous... :)