26 October, 2008

Takziah dan Happy Diwali

Semalam, waktu aku sedang menjadi nakhoda kepada bahtera mimpi, aku dikejutkan dengan sms dari en. rajan. Sms yang berbunyi lebih kurang macam ni, "Aku nk gi bagi kunci umah ko. Bila aku turun dari umah, kete aku xde. " dan satu lg sms berbunyi, "kete aku hilang, siot...". Aku mulanya memang tak percaya disebabkan wujudnya perkataan 'siot' dalam sms rajan ni. Nampak macam memain je. But, lepas memikirkan apa halnya mamat ni nak buat lawak sms tengahari buta macam ni, aku pun memang mempercayai kata-kata rajan nih.


(walaupun rajan semalam nampak biasa je, namun adakah hatinya sedang meraung seperti gambar di atas akibat kehilangan keretanya? Siapa tahu kan?)

Maka, aku dengan budak-budak KTR yang rapat dengan rajan ni akan merinduilah Kancil Silver bernombor plat CBW 4112 dia lepas ni. Takpelah rajan. Dah nasib, nak buat macam mana kan? Dari pihak aku, aku ucapkan takziah atas nasib malang kau tu dan takziah kepada diri aku juga sebab kehilangan kunci rumah aku kat Seremban tu. Nasib baik ada duplicate dekat parent kak ipar aku kat Senawang, kalau tak jenuh juga aku nak beli gergaji besi, nak gi kopak solex kat rumah aku tu. Karang tak pasal-pasal aku kena tangkap sebab nak pecah masuk rumah sendiri.

Maka, sambutan deepavali en. rajan tahun ini mungkin akan menjadi yang paling diingati sehingga bila-bila akibat daripada kejadian ni. Memang celaka betul la orang yang curi kereta tu. Kawan nak balik kampung nak sambut raya dengan family, kau curi pulak kereta dia. Tapi, kebaikannya, at last dapat juga la si rajan ni bakal merasa kereta baru kan? Apa-apa je la rajan. So, apa-apa pun, takziah dan last but not least, selamat menyambut deepavali bersama keluarga kau. Jangan kau kena sekeh dengan mak kau bila balik rumah nanti dah la... Insya Allah, kalau boboy jadi pergi rumah kau dan aku tak ada apa-apa hal, aku join sekali.


(Adakah rajan akan membelasah orang yang mencuri keretanya sebegini sekiranya terjumpa? Sekadar gambar hiasan...)

7 comments:

Maya Helmi said...

rajan kata inilah masa untuk dia mengurangkan traffic jam dan mengguna pengangkutan awam.

naim 1st year said...

akhirnye hri show utk ko-k 1st year sem 1 akan berlangsung esok hari. insyaallah akan kami lakukan yg trbaik. smoga smuany berjalan lancar. thanx atas tunjuk ajar senior. kpd abg rajan takziah diatas khilangan kreta 2.. trtanya2 bile agakny st year bkal dapat nme rimba masing2...hehe. and to abg haikal, what an awesome blog!!

HanIeYz said...

eish, rajen ke gambo yang atas tu?
cam kudud je aku tengok?

RJ'S said...

Hello everbody! Siap ada post khas lgkn kisah kete ak, huhu... sedih siot bile bace...

Hm, ak x ad pilihan, go on je... cuma sementara waktu dpt kete baru, kene bersusah payah skit, menyusahkan kwn2, maklumlah... aku ucap thanks awal2 ek...

thnks Cik Muna, atas keretanya untuk ku pulang ke KG, x akan ku lupa Deepavalli 2008 ini, adios...

Kupasan lanjut d blog ku, ad link kat tepi ni, klik je.

p/s: tq rakan2 yang prihatin, tq bantuan2, tq atas publisiiti (ekekeke)...

RJ'S said...

tambahan:

gambar2 di atas membuat ku terseyum (spt title blog FAZ)... ntah... kenangan sememanganya akan membuat kite senyum kn...

teuku kasawari said...

to Rajan, aku pun nak sampaikan takziah atas kehilangan kete kau. aku lambat tau. maklumla bz ngan photo shoot... haha...

btw, CBW 4112 kau mmg byk berjasa gakz ngan aku. pernah anta aku ke airport lagi tu.. hehe.. sabar je la jern...

A.G said...

takpe.takpe.takpe
Bila nak merasa kete baru ni. hehehehehehe